Odsek onkologije PDF Štampa El. pošta
subota, 28 februar 2009 16:49

Posle formiranja Odeljenja za produženo lečenje i negu bolesnika, kao logično rešenje nametnulo se pripajanje Onkologije kao njegovog odseka. Palijativno lečenje na Odeljenju za produženo lečenje i negu bolesnika predstavlja hospitalno lečenje i negu onkoloških pacijenata u terminalnoj fazi bolesti. Pripajanjem odseka Onkologije na jednom mestu sagledavaće se svi onkološki pacijenti: od pripreme za konzilijum, sprovošenja hemoterapije kroz dnevnu bolnicu na Onkologiji, do palijativnog lečenja na odeljenju.

 


 

U palijativnom lečenju bolesnika najznačajnije mesto zauzima terapija bola. Bolnička lokacija Onkologije podrazumeva mogućnost bliske saradnje sa službom Anestezije koja je najkompetentnija pri rešavanju najtežih slučajeva, što je dodatni kvalitativni pomak nabolje u zbrinjavanju obolelih. Spajanjem dve službe dolazi i do racionalizacije kadrova, tako da će lekari biti prisutni na odeljenju tokom celog dana.

 


 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 19 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas555
mod_vvisit_counterJuče841
mod_vvisit_counterOve nedelje555
mod_vvisit_counterOvog meseca30931
Baner
Baner