U BOLNICI TOPLO 24 SATA DNEVNO PDF Štampa El. pošta
petak, 26 oktobar 2012 21:05

 

 

 

 

 

 

Posle obavljenih odgovarajućih tehničkih priprema, u bolnici grejanje počelo bez problema. Zvanično je počela grejna sezona i ona će trajati narednih šest meseci.
Prema rečima nadležnih  i ove godine radijatori u svim zgradama će biti topli tokom celog dana i noći, stim da će u jutarnjim i večernim časovima grejanje biti pojačano.
Sredinom oktobra 2012. godine, u javnosti su se pojavile informacije o predviđanju ekstremno hladne zime u Srbiji.
Da bi se izbegle neprovene, senzacionalističke informacije, Republički hidrometeorološki zavod Srbije izneo je svoje stručno mišljenje.
Najnoviji prognostički material Evropskog centra za srednjoročnu prognozu vremena (ECMWF) na koji se mediji pozivaju, predviđa da će nastupajuća zima biti prosečno hladna sa prosečnom količinom padavina za ovo doba godine.
Detaljnije, za zimski period (od 1. decembra 2012. do 28. februara 2013. godine) ECMWF predviđa da će se srednje zimske temperature vazduha kretati u intervalu od 1ºC do 5ºC, a u brdovito – planinskim predelima od -4º dо -1ºC.

Kao što je uobičajeno, najhladniji deo zime bi trebao da bude u drugoj polovini januara uz pojavu mrazeva. Tokom prosečno hladne zime na Pešterskoj visoravni jutarnje temperature vazduha kratkotrajno mogu da dostignu i do -30ºC, što je u tom kraju uobičajena pojava.
Očekuje se da zimska suma padavina bude u intervalu od 105 mm u Vojvodini do 150 mm idući ka jugozapadu srbije. U brdovito – planinskim predelima zimska suma padavina će se kretati u intervalu od 150 mm do 210 mm, lokalno i do 270 mm.
Za razliku od prognostičkih produkata ECMWF, većina prognostičkih centara u okviru vodećih meteoroloških službi u svetu predviđaju čak i blažu zimu, što daje i regionalni klimatski model Regionalnog centra za klimatske promene u Jugoistočnoj Evropi u okviru RHMZ.

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 16 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas267
mod_vvisit_counterJuče477
mod_vvisit_counterOve nedelje2272
mod_vvisit_counterOvog meseca4513
Baner
Baner