Шести превентивни прегледи у прокупачкој Општој болници "Др Алекса Савић" су наишли на велики одазив грађана PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 26 februar 2018 12:30

И овог месеца, организовани бесплатни превентивни прегледи у прокупачкој Општој болници Др Алекса Савић су наишли на велики одзив грађана. Још пре почетка рада чекаонице испред дијагностичких амбуланти Интерног и Очног  одељења биле су пуне, а већ у прва три сата лекари специјалисти ове здравствене установе, обавили су више од сто седамдесет прегледа. До 16 часова кроз амбуланте и лабораторије  Oпште болнице прегледано је 306 пацијената.
Како је и одређено планом Министарства здравља Републике Србије, грађани су обављали кардиолошке прегледе -284 пацијената, код којих је претходно урађен ЕКГ, док су лекари за очне болести, код 211 пацијената проверили вид у својим специјалистичким амбуланатама. 112 заинтересованих  прокупчанки дало је крв на анализу на тумор маркере јајника и дојке, а анализа крви на тумор маркере простате узет је код 52 мушкарца. Ниво шећера у крви урађен је код 206 пацијената.Након дијагностичких прегледа, пацијенти су се консултовали са лекарима специјалистима, а они код којих су резултати одступали од нормалних вредности, упућивани су на даље дијагностичке процедуре и лечење.
- Од укупног броја прегледаних, 18 пацијената је било без регулисаног здравственог осигурања. Статистички подаци које добијамо и упоређујемо из месеца у месец, показују да је интересовање прокупчана за проверу општег здравственог стања и даље огромно, па чак и из месеца у месец све веће. Ово је доказ да је акција државе и Министарства здравља успела- истакла је Др Сњежана Арсић, директор Опште болнице „Др Алекса Савић“.-Овог викенда обишао нас је и Ференц Вицко, државни секретар у Министарству здравља, који је, како је навео, био задовољан одзивом прокупчана и самом организацијом рада.

 

 

Ференц Вицко, државни секретар у Министарству здравља

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 15 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas924
mod_vvisit_counterJuče1215
mod_vvisit_counterOve nedelje4026
mod_vvisit_counterOvog meseca17770
Baner
Baner