Sveti Vrači, dan kada se treba pomoliti za zdravlje PDF Štampa El. pošta
utorak, 14 novembar 2017 11:40

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svetog Kozmu i Damjana, odnosno slavu poznatu kao Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije.
Povodom hramovne slave u crkvi Sveti Kozma i Damjan, koja se nalazi u krugu Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, održana je sveta liturgija. Nakon liturgije isečen je slavski kolač a domaćin slave dr Dragan Tomašević, simboličnom predajom dela kolača predao je i domaćinstvo slave za narednu godinu dr Bratislavu Vasiljeviću.


Vernicima koji su se okupili, otac  Lazar Barac, posavetovao je:

-U miru pomolimo se Gospodu, i kada smo zdravi, molimo se Gospodu i zahvalimo mu se za svaki dan proveden u zdravlju. Kada smo bolesni, opet, obratimo se Gospodu, stanimo ispred ikone u svojoj kući, ka istoku kleknimo i pomolimo se iskreno Gospodu, jer nema toga što  u molitvi zatražimo, a Gospod neće da nam da. Zato je, kao što je telu potrebno disanje, da bi živeo, tako je i nama potrebna neprestana molitva na usnama. Znajte da kako ljudi koji proslavljaju Boga, i Bog proslavlja njih. Danas je  osnovno da Imamo  mir sa Bogom. Tri mira moramo da imamo: mir sa Bogom, mir sa drugim ljudima i mir sa samom sobom. To nas održava u životu, inače postajemo mrtvaci koji hodaju, ako u nama nema duše. Nije bitno koliko je veliko telo, nama je bitna duša,  a Gospod je tu da isceljuje svaku bolest i svaku nemoć u narodu. Neka iscele Sveti Vrači, svaku bolest koja  dolazi na nas.

Čestitamo svima koji slave Svete Vrače.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 11 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas16
mod_vvisit_counterJuče957
mod_vvisit_counterOve nedelje4075
mod_vvisit_counterOvog meseca17819
Baner
Baner