USPEŠNA AKCIJA BESPLATNIH PREGLEDA PDF Štampa El. pošta
sreda, 20 septembar 2017 11:12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U toku jučerašnje akcije besplatnih pregleda u našoj Opštoj bolnici, pozivu se odazvalo 120 osoba. Od preghledanih, tri pacijenata je zadržano  na hospitalno lečenje a 15 pacijenata upućeno u dnevnu bolnicu,  radi dalje zdravstvene nege, dijagnostike i zbrinjavanja.
Svakom pacijentu urađen je EKG, izmeren nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Dijagnoza dijabetesa  postavljena je kod 20 pacijenata, a dijagnoza poremećene tolerancije  na glukozu je postavljena kod 24 osobe, dok je visok i vrlo visok rizik od oboljevanja od dijanetesa neđen  kod 33 pacijenata. Kod jednog pacijenta je izmeren krvni pritisak 210/100 i on je takođe zadržan na opservaciji.
Ovu akciju u prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ obišao je i državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Meho Mahmutović, koji je sprovođenje akcije ocenio odličnim i istakao da je ona u cilju poboljašanja zdravlja građana.
Na kraju, možemo da zaključimo da je akcija bila veoma uspešna i odvijala se bez problema, pacijenti su zadovoljni i iz razgovora sa njima smo saznali da postoji interesovanje građana za ovakve i slične akcije. Mi smo tu da sprovedemo sledecu akciju kroz par nedelja, o čemu ćemo blagovremeno obavestiti naše sugrađane.

 

 
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 15 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas144
mod_vvisit_counterJuče1594
mod_vvisit_counterOve nedelje5423
mod_vvisit_counterOvog meseca32379
Baner
Baner