Vesti
ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ 26.05.2024. - IZVEŠTAJ PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27 maj 2024 22:37

Preventivne preglede u našoj ustanovi obavilo je 207 odraslih građana i 33 dece.


U ambulanti Internog odeljeja zainteresovani odrasli sugrađani, bez uputa i zdravstvene knjižice, mogli su da obave pulmološke preglede, laboratorijske analize hormona štitaste žlezde i tumor markera prostate.


U prostorijama Službe fizikalne medicine su kod  dece predškolskog i školskog uzrasta odrađeni fizijatrijski pregledi  kičme, stopala i celokupnog lokomotornog sistema.


Našu ustanovu je ispred Ministarstva zdravlja posetio dr Mirsad Đerlek koji je  razgovarao sa pacijentima i roditeljima  dece i saslušao njihove predloge koji bi još pregledi u narednom periodu mogli da se obave.

Nije bilo pacijenata za hospitalizaciju, sem što su određenom broju odraslih sugrađana zakazane dodatne analize.


Takođe, određeni broj dece, upućen je na fizikalnu terapiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ 26.05.2024.г. PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 23 maj 2024 15:29


Здравствени центар Прокупље на иницијативу Министарства здравља 26.05.2024.године  организује   бесплатне   превентивне прегледе у периоду од 8 до 17 часова.

У  просторијама  Службе  интерне медицине  Опште болнице Прокупље обављаће се:

1.    Пулмолошки прегледи
2.    Лабораторијске анализе хормона штитасте жлезде и тумор маркера простате


У просторијама Службе физикалне медицине Опште болнице Прокупље обављаће се физијатријски прегледи деце предшколског и школског узраста, којима ће бити прегледана кичма, стопала и целокупни локомоторни систем.


За преглед није потребан упут, ни здравствена књижица.

У случају потребе пацијенти ће бити послати на даљу дијагностику или ће се урадити терапијско збрињавање од стране лекара који ће бити ангажовани.


 
СРЕЋАН И БЛАГОСЛОВЕН ВАСКРС PDF Štampa El. pošta
subota, 04 maj 2024 00:05

СРЕЋАН И БЛАГОСЛОВЕН ВАСКРС

ЖЕЛИ ВАМ ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР ПРОКУПЉЕ

 

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

 

 

 

  

 
Општа болница Прокупље међу првих 10 здравствених установа у Србији са унапређеном сигурношћу информационог система PDF Štampa El. pošta
petak, 19 april 2024 00:00

На основу споразума између Министарства здравља и Канцеларије за ИТ и еУправу, започето је премештање софтверских решења у којима се воде подаци о лечењу пацијената из домова здравља и болница широм Србије у Државни дата центар у Крагујевцу, који примењује највише безбедносне стандарде у чувању података.

Општа болница Прокупље је једна од првих 10 здравствених установа у Србији чији је систем мигриран, а још пет установа ће спровести процес миграције до краја маја. Овим је започет процес којим ће фазно бити обухваћене све здравствене установе у Србији.

Овим процесом је омогућен почетак обједињавања свих здравствених података у еКартон, будући јединствени централизовани регистар здравствених података свих пацијената.

Циљ обједињавања података је боље и ефикасније лечење пацијената, лакши приступ подацима од стране лекара и пацијената, боље планирање здравствених услуга, боље распоређивање средстава за лечење и повезивање података из приватног и јавног здравственог сектора. Процес миграција праћен је изградњом јединствене здравствене мреже Републике Србије, која ће повезати све здравствене установе што ће омогућити поуздану и безбедну размену података, као и развој будућих напредних решења услуга у области здравства.

 

 
Превентивни прегледи - недеља 21.04.2024.године PDF Štampa El. pošta
sreda, 03 april 2024 16:05


У Недељу 21.04.2024.године у Здравственом центру Прокупље биће организовани превентивни прегледи.

Грађани ће моћи да ураде мерење крвног притиска, ЕКГ и одређивање нивоа глукозе, урее и креатинина у крви у Служби опште медицине Дома здравља Прокупље.

Заказивање није потребно, већ је довољно само да грађани оду  до Дома здравља Прокупље д 8 до 16 сати.

Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима.

 
« PočetakPrethodnaSledećaKraj »

Strana 1 od 83
Baner
Baner
Baner

RFZO - dokumenta

Baner

Uvođenje bolničkog informacionog sistema finansirala je Evropska unija kroz projekat EU-IHIS

Ko je online

Imamo 14 gostiju na mreži

Brojač poseta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas92
mod_vvisit_counterJuče856
mod_vvisit_counterOve nedelje2448
mod_vvisit_counterOvog meseca29019
Baner
Baner