Laparoskopski stub stigao u Bolnicu Prokuplje Štampa
petak, 18 januar 2019 11:49

 

Prva od pet nabavki  nove opreme  u Opštoj bolnici Prokuplje, a koja je planirana za 2019.godinu je realizovana u sredu 16 januara .
U pitanju je laparoskopski sub koji će se koristiti u oblasti hirururških grana medicine. Bolnica Prokuplje je novac za kupovinu laparoskopskog stuba obezbedila iz sopstvenih sredstava a vrednost kupljenog aparata  iznosi   5.978.122,80 dinara sa PDV-om.

Nabavkom  novog laparaskopskog video sistema stvaraju se bolji uslovi za rad, efikasnije i bezbednije hirurške,  urološke i ginekološke operacije , a krajnjim korisnicima -  pacijentima će se laparaskopijom omogućiti  što kraće zadržavanje u bolnici, brži oporavak i vraćanje normalnim životnim tokovima.
Hirurški laparoskopski stub biće praktična podrška za uvođenje novih laparaskopskih procedura(operacija kile,slepog creva,debelog creva, ulkusne perforacije ) i dijagnostčke eksploracije.

 

 

Paralelno sa ovom nabavkom odobrena su i sredstva za kupovinu novog kompletno optemljenog sanitetskog vozila za pratnju pacijenata sa medicinskom ekipom , koje u Opštu bolnicu treba da stigne naredne nedelje, a kojim će biti  obnovljen vozni park bolnice. Zatim očekujemo  isporuku novog ultrazvučnog aparata za Službu radiologije, prvog takve vrste u Opštoj bolnici,   novog  gastroskopa za Službu hirurgije, novog seta za sečenje i bušenje kostiju za Odeljenje ortopedije i operacionog stola za Opracioni blok o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.